Darrer programa

DARRER POGRAMA: #064 / 10-12-2014

Thursday, May 24, 2012

PROGRAMA #025 (23-05-2012)



Quan s'anomena a CROM, indefectiblement, viatgem a l'univers howarià i el seu principal personatge Connan però pels melòmans metal•lers és una de les primeres bandes de Speed Thrash metal hispà.
Formats a l'any 83, del segle passat, no van editar el seu primer treball fins el 1987, després de quatre demos i tota una serie de concerts que els van posar a l'avantguarda de l'incipient escena thrash pàtria.
Aquest treball és "Steel for an age" editat per Sniff records i és el nostre Disc del Dia d'aquesta setmana.
Un treball que va suposar una forta embranzida per a la popularitat de la banda que els va dur a fer forces concerts al llarg de la geografia nacional. 
És un treball amb poderosos riffs de guitarra amb un so molt agressiu, rematat tot per una poderosa i, a estones, melòdica veu que li don un aire molt èpic al conjunt. 


El viatge per la historia ho fem avui amb la banda italiana STORMLORD i el seu àlbum "At the Gates of Utopia" on trobem el tema "Under the Samnites'Spears" 
Els Samnites son un poble documentat des de l'any 1000 abans de la nostra era. S'ajuntaran amb sabins i opicis formant un poble nou, els Oscs. És a partir d'aquí que comenta la seva expansió que durà fins el segle IV abans de la nostra era quan toparan amb els romans. 
Amb ells es van enfrontar tres vegades entre el 340 i el 290 en les anomenades Guerres Samnites i les tres vegades foran derrotats començant una decadència que els durà a la seva desaparició per assimilació de la cultura romana. 



Disc del Dia: 
Crom “Steel for an Age” Sniff Rec. 
Covered by Glory 
Songs of Victory 
The Judgement Bell 

Envenomed “Temples of the Morbid Innards” Autoeditat 
Onirophagus “Defiler of Hope” Autoeditat 
Blood “Dysangelium” Morbid Rec. 
Stormlord “At the Gates of Utopia” Scare Crow 
 Funereal “Rites of Black Putrefaction” The Art Records 
Kruk “Endkampf” Possessor Rec.

Descarregar:

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...