Darrer programa

DARRER POGRAMA: #064 / 10-12-2014

Friday, December 16, 2011

Programa #003 (14-12-2011)



Tercera entrega dels nostres jocs metàl•lics.
Pel programa d'avui hem escollit com a disc del dia el "Cycle of life" del grup Sarcofagus de Finlàndia publicat l'any 1980.
Sarcofagus és considerada la primera banda de heavy metal a aquest pais i els primers en cantar en suomi dins del metall. Va ser una banda que va obrir el camí, pel qual un munt d'altres grups del pais han fet créixar una de les escenes metàl•liques més interessants dins d'Europa.
Van tenir una primera etapa que va anar des del seu naixement al 1977 fins a finals dels 80's quan van decidir dissoldre la banda. Arrel de la re-edició del disc que ens ocupa avui a finals dels 90's es reunifiquen al 2000 fins ara que seguixen en actiu.


En la secció historia vista des del metall avui ens centrem en els almogàvers, mercenaris d'origen pirinenc a la Corona D'Aragó per allà a finals del segle XII i que van lluitar, principalment, per al Corona D'Aragó encara que com a mercenaris que eren sempre calia tenir en compte el millor postor. Fites destacables serien la protecció de fronteres entre els regnes cristians ibèrics i els califats islàmics, guerra de Sicília i, sobre tot, la seva campanya a Bizanci sota el comandament de'n Roger de Flor.
El tema escollit per aquesta secció ha estat "Desperta ferro", el seu crit de guerra, dels Narsillion, banda catalana emmarcada dins del corrent neoclassical darkwave.

Pel que fa a la resta de programa hem tingut les estrenes de Du Temps Perdu, Neftaraka i Denouncement Pyre. També hem recuperat vells treballs de Vomitory i Rottenness


Disc del Dia:
Sarcofagus "Cycle of Life" JP Musiikki
Astral Flyer
Eternal Silence
You Talkin' Too Much

Vomitory "Revelation Nausea" Metal blade rec.
Denouncement Pyre "World Cremation" Hell's Headbangers Prod.
Rottenness "Blasphemous Gore Enjoyment" Emerald City Rec.
Narsilion "Namarie" Gravitator Rec.
Du Temps Perdu "Humo, cenizas y muerte" Metallic Media
Neftaraka "Humo, cenizas y muerte" Metallic Media

Per a descarregar:


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...