Darrer programa

DARRER POGRAMA: #064 / 10-12-2014

Thursday, March 01, 2012

Programa #013 (29-02-2012)



Avui comptem amb un clàssic del thrash metal ocupant la secció del Disc del Dia, ens referim als Testament, banda pionera del thrash metal junta amb Metallica, Slayer, Megadeth,etc.
Es considera una de les primeres, sinó la primera , en fitxar per una multinacional. El disc que ens ocupa avui és el seu únic directe oficial, el titulat "Return to the Apocalyptic City", no és un dels seus treballs principals i fins i tot, és un Ep que molts seguidors del gènere el consideren prescindible però és una bona oportunitat per escoltar com sonaven en directe en la seva primera etapa.
Editat el 93 durant la gira posterior a l'edició del no menys vilipendiat "Ritual" , va coincidir amb una etapa no gaire estable de la banda amb força tràfec de personal dins de la seva formació i l'enfonsament de l'escena metàl•lica, en general, davant de l'empenta del grunge.
Jo el col•locaria com el final d'una etapa de la banda que donaria pas a la trilogia "Low", "Demonic" i "The Gathering" on s'endinsen en terrenys més durs, musicalment parlant, incorporant influencies death i arribant a L'excel•lència amb el tercer àlbum, l'esmentat "The Gathering".

Més info:


El nostre periple per la història ve acompanyat per la banda UR d'Euskadi que amb el seu treball "Etsaiak" ens presenta una obra conceptual al voltant de la presencia romana a terres d'Euskadi. 
No és un treball on podem trobar batalles èpiques contra la dominació romana, de fet la política de les tribus bascones era arriba, en la seva gran majoria, a un acord de col•lboració amb la força ocupant (a diferencia de Càntabres i Asturs on les cròniques de l'època descriuen un bellum cantabricum, un bellum asturicum pero no un bellum vasconium). 
Des del Segle I abans de la nostra era es troben unitats militars dins de les legions romanes destinades a llocs tan diversos com Britania, Germania i Muritania a part d'integrar-se en la guàrdia personal d'August en la època del seu conflictae amb Marc Antoni. 
Tornant al treball que ens pertoca la lluita que ens descriu és a nivell cultural i de tradicions on el druidisme practicat abans de l'arribada de l'invasor es veu diluït i ofegat per l'empenta cultural romana que va reduir-lo a la mínima expressió i condemnat-lo a la seva marginació i desaparició.

Més info:

Les novetats del llistat d'avui venen de la mà de Nevaloth i Quo Vadis i recuparem treballs antics de Thy Majesty, Putrefying Cadaverment i Atomic Agresor



Disc del Dia:
Testament “Return to the Apocalyptic City”
- Over the Wall
- The Hauting

Nevaloth “La Diabolica Comedia” Sonic Temple
Quo Vadis “Infernal Chaos” Metal Scrap
Thy Majesty “German Black Metal Art” Undercover
Ur “Etsaiak” Auto editat
Putrefying Cadaverment “Necrosadistic Defilement” Cephalic
Atomic Aggressor “Rise of the Ancioent Ones” Hell Headbanger’s

Per a descarregar:

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...