Darrer programa

DARRER POGRAMA: #064 / 10-12-2014

Thursday, January 12, 2012

PROGRAMA #006 (28-01-2012)



Salutamens i bon any per a tothom!!! 
Comencem l'any amb la vista mirant endavant (no gaire ja que la negror no ens deixa veure molt més enllà del que voldríem!!) i esperant que la coses no empitjori gaire més!!!. 

Però mentres, sempre ens quedarà el metall pel que ens enredem la manta al cap i com deien els immortals Moradelo y Filemón, "valor y al toro". 

Pel programa d'avui em escollit com a disc del dia el "Old Lady Drivers", primera edició oficial de la banda O.L.D. fundada l'any 1988, per James Plotkin, de les cendres de Regurgitation. En aquest àlbum trobem una banda de grindcore amb un sentit de l'humor molt bestia i amb tota una serie d'elements que li dona un estil o só particular identificatiu de la banda i, sobretot, un camí progressiu que en posteriors àlbums anirien desenvolupant fins a sons més industrials i experimentals plasmats en el últim disc de la seva discografia, el titulat "Formula". 



La secció Historia en el metall l'ocupa la banda lituana Zpoan Vtenz amb el seu únic àlbum "Gimę Nugalėt" i la cançó que don títol al treball. És un Cd on trobem 9 temes tots inspirats en antigues cançons tribals on es narren batalles, amor a la terra i la cultura pròpia, o com és el cas del tema escollit, l'acomiadament del fill que marxa a la guerra. La historia lituana comença en períodes preromans dins del grup dels balts o Pobles bàltics. La consciencia de nació es va materialitzar al segle XIII amb la unificació de les diferents tribus i senyorius lituans, unificant-se a Polònia per primera vegada a finals del segle XIV per combatre les hordes mongoles. La separació va venir a començaments del segle XV per tornar a provar-ho al segle XVI en una mancomunitat o confederació on cada país conservà les seves lleis i formes de govern, transformant-se en el país més gran d'Europa en aquella època. 

Completem el llistat amb l'estrena de Dawn ov Hate i el triple compartit "Chapel of Fear" on trobem 3 joves bandes de l'escena polonesa. Tanquem la selecció musical d'avui amb Abhorer, banda pionera del black metal en el continent asiàtic. 

Fe d'errades: En la secció "Historia en el Metall" comentem que els lituans es van participar i guanyar la batalla de Grünwald als russos quan en realitat va ser contra els cavallers teutònics (alemanys) 


Disc del Dia: 
O.L.D “Old Lady Drivers” Earache 
Total Hag 
Supermarket Monstrosity 
Die in Your Beauty Sleep 

Abhorer “Unholy Blasphemer” Xtreem music 
Dawn ov Hate “Death d’Hivern” Negra Nit Distro 
Primal “Chapel of Fear” Quid Est Veritas Productions 
Zpoan Vtenz “Gimę Nugalėt” Eldethorn Prod. 
Iugulatus “Chapel of Fear” Quid Est Veritas Productions

Descàrrega:

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...